Cartier i Sofia Coppola klockor kopior

av | 2 september, 2019

En känd person plus en värdefull klocka är en kombination som alltid väcker mycket intresse. Nyligen tillkännagav Cartier att det har fått en ny ”varumärkesvän”. Det var den amerikanska regissören Sofia Coppola.

Stjärnor älskar Cartier och Cartier älskar stjärnor. En gång var den bästa fake rolex rekommendationen order från kungliga domstolar. Idag har denna roll tagits över av stjärnorna i film och showbranschen.

Men Cartiers val är inte uppenbart, eftersom Sofia Coppola inte är en kändis. Hon bryr sig inte om publicitet och har en så stark personlighet att även i skapelser på den röda mattan tillåter hon sig minimalism och plattklackade skor.

För att börja arbeta med Cartier valde Sofia Coppola Clé de Cartier-klockan för sig själv. Hans design passar hennes enkla stil: formgivare kombinerar skickligt tradition och modernitet i den. Det stora vitguldfodralet (40 mm i diameter) har en strömlinjeformad form, är något upphöjd från profilen och ”lindar” armbandet med satinmitten och polerade ytterlänkar. Clé, eller nyckeln, har sitt namn till spetsens form, som inte är rund, som i de flesta klockor, men avlånga. På detta sätt hänvisade designers till klocktraditioner, eftersom den långsträckta spetsen är en modern tolkning av tangenterna som klockorna en gång var lindade med. Det är dekorerat med blått safir klockor kopior och dess form passar perfekt in i kuvertets utseende. Moderniteten har också nått husets insida, där en ny mekanism med automatiska lindningsarbeten (kaliber 1847 MC) skapades i sin egen tillverkning. I sin tur visar ratten traditionella blå händer och romerska siffror – element associerade med Cartier-klockor.

Kommer det att finnas något gemensamt projekt i framtiden från detta samarbete? Tiden kommer att visa sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *