Basel 2013: fake Hublot Masterpiece MP-05 LaFerrari

av | 31 augusti, 2019

Automotive-inspirerade klockor är ett dime ett dussin. Sällan går emellertid denna inspiration så långt som i Masterpiece MP-05 LaFerrari från Hublot-verkstaden.

Inte en gång har vi skrivit om hur fordonsindustrin och klockindustrin är nära varandra, särskilt i dimensionen av bilinspiration för mekaniska klockor. Tyvärr (eller förmögenheter, beroende på din smak), kommer dessa referenser nästan alltid till de små, dekorativa detaljerna i tidstyckena. Lyckligtvis har varje regel sina undantag, lika spektakulära som Masterpiece MP-05 skapat av Hublot-verkstaden tillsammans med den klockor kopior italienska tillverkaren av superbilar – Ferrari.

Den andra delen av klocknamnet – LaFerrari – säger allt om denna inspirationskälla. LaFarrerai är en ny hybrid (!) Verk av ingenjörer, designers och mekaniker från Maranello, huvudkontoret för det italienska varumärket. Bilen, eller snarare en vägbil, är en hybrid mekanisk-elektrisk motor med KERS-systemet, som genererar 963HP (!) Av kraft innesluten i futuristisk, nästan levande överförd från F1-bilkropparna med bland annat kolfiber och Kevlar®. Begränsat till 499 exemplar väcker fordonet så mycket beundran och glädje som kontrovers (en hybridmotor är inte vad bilfans älskar mest) och förmodligen på samma sätt kommer det att vara med en dedikerad klocka, även om jag personligen var fascinerad – live ser sensationellt ut, båda visuellt såväl som tekniskt.

Konstruktionen av Masterpiece MP-05-mekanismen bestående av 637 komponenter (de mest i varumärkets historia) modellerades på strukturen i LaFerrari-motorblocket. Arrangemanget av element och till och med formen på kuvertet motsvarar baksidan av bilen (motor med en glasflik som täcker den). Centrumet av fake rolex kalibern består av 11 fjädrar arrangerade i rad, som tillsammans genererar en monumental 50 dagars kraftreserv (!!!). Klockans indikationer är belägna på båda sidorna av trummorna svarta, aluminiumcylindrar med vita lysande (index) och röda detaljer. De till höger visar timmar och minuter, de till vänster visar maktreserven. Sekundindikatorn är integrerad med en stor 14,5 mm turbillonbur monterad vinkelrätt mot helheten vid klockan 12.

Själva väskan är safirkristall och titan belagd med svart PVD, intill varandra – som är fallet med många Hublot-klockor – med en gummiband fäst med ett svart titaniumspänne. Tidsjustering är möjlig tack vare ”kronan” integrerad med klockans botten.

 

En speciell timer förtjänar en speciell presentation. Därför kommer varje kopia (totalt 50 kommer att skapas) MP-05 LaFerrari att säljas i en exklusiv läder- och kolbox med en ansluten momentnyckel för att lindra de 11 fjädertrummorna. Att göra det för hand är förmodligen ett nöje, men det skulle kräva mer än 5 minuter. Och ett annat ord om pris. MP-05 kommer att kosta cirka 300 000 USD (~ 960 000 PLN), vilket är ungefär hela 1 miljon USD mindre än vägen LaFerrari.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *