fake Hublot Big Bang MP-11 Red Magic

av | 19 juni, 2020

Året 2006 såg jag råkar personligen en mycket oväntad klocka från ett mycket oväntat företag. Klockan var Quenttin Tourbillon, från Jacob & Co., som var (och är) en massiv timepiece med en dålig 31-dagars maktreserv och vertikal tourbillon. Quenttin startade en helt ny tävlingsgenre bland urmakare. De längsta kraftreservema i klockor före Quenttin hittades vanligtvis i fickur, för vilka åtta dagar generellt fake rolex pressade den. Långa kraftreserver betyder antingen flera stamkällor eller en mycket enorm stor, och den långa kraftreserven betydde i allmänhet skissartad kronometri vid antingen extrema av körtiden. Företaget som slutligen gick bort med skivan var Hublot, vars La Ferrari lanserades 2013 med en 50-dagars kraftreserv; Så vitt jag vet har ingen gjort ett försök på ett absolut rekord för en lång maktreserv i ett armbandsur sedan dess.

Det finns naturligtvis Vacheron Constantin Twin Beat, som har två separata oscillatorer som du kan växla mellan, och med lägre frekvensbalans (1,2 Hz) i användning kommer klockan att gå i 65 dagar. Det är emellertid inte avsett att bäras i detta läge och inte heller hålla tiden särskilt exakt; istället är detta i grund och botten ett standby-läge för klockan, avsedd att hålla den eviga kalendern uppdaterad om klockan inte är sliten under en längre tid. Även med modern teknik skulle överskridande av La Ferrari rekord sannolikt resultera i en outhärdlig timepiece (La Ferrari är redan en klocka av ursine heft, för att låna en fras) och skulle förmodligen kräva innovationer inom rymdteknologi. (Parmigiani Fleurier Genequand-oscillatorkonceptklockan hade en teoretisk kraftreserv på 70 dagar, men Parmigiani har tydligen tappat projektet, åtminstone för nu.)

fake rolex

Med mässingsringen ordentligt i hand verkar Hublot ha avgått lite från att förfölja ytterligare absoluta rekord när det gäller maktreserv, men den är fortfarande aktiv i nischen för långa maktreservsklockor. Deras flaggskepp för tillfället är MP-11-klockorna, som har sju tappar i serie med huvudsprång och en maktreserv på 14 dagar. Även om de fortfarande är ganska stora på 45 mm x 14,50 mm är de ändå relativt långt mer bärbara än något liknande La Ferrari (eller Quenttin). MP-11 har dykt upp i flera olika fallmaterial sedan den introducerades som en plattform för kaliber HUB9011, och den lanserades i år vid LVMH Watch Week i Dubai i januari i Hublots patenterade Red Magic-keramik.

fake rolex

Nu, innan jag går vidare, tror jag att poängen måste göras att en lång kraftreservatch verkligen inte behöver vara en röd visuell paean för en strängt horologisk utsträckning. Vacheron skapar en lång kraftreservock som är lika respektabel som ett säte i styrelsen för ett vitskos bankföretag (eller åtminstone lika respektabelt som en sådan plats tidigare). Även om en rejäl storlek är mer eller mindre en given med en lång reservkraft, kvarstår faktum att Hublot MP-11 Red Magic ser ut som det gör, inte av någon teknisk nödvändighet, men eftersom det är rolex replica så Hublot vill att det ska titta (och i förlängningen antar man hur Hublot tror att sina kunder vill att en sådan klocka ska se ut).

fake rolex

Anledningen till att jag går lite om detta är för att medan du kan göra en jämförelse mellan Vacheron och Hublot ur ett tekniskt urmaksperspektiv, tycker jag att det är extremt osannolikt att det finns någonstans i världen, nu eller någonsin, någon kliar i huvudet när de kämpar för att välja mellan de två. Klienten för Hublot är mycket troligt inte bara en upprepad Hublot-klient, utan en för vilken de uppmärksamhetssökande aspekterna av dess design inte är ett ansvar, inte heller tillfälligt, utan snarare en tillgång och faktiskt hela raison d’être av Kolla på.

fake rolex

Även om det är en teknisk rekordhållare, tror jag inte att någon skulle kalla La Ferrari en hög punkt i modern klockdesign ur estetikens synvinkel. Medan den enormt långa maktreserven är otvivelaktigt imponerande, gjorde designen mig alltid som en liten perfektion bredvid klockans tekniska komplexitet, och det biomorfa fallet verkade vara ett ganska klichéförsök att se cool och futuristisk ut.

fake rolex

fake rolex

Big Bang MP-11 Red Magic förvånade mig därför när jag såg de första bilderna i Jon Bues introducerande inlägg från januari. Jag hade förväntat mig, om någon just beskrev klockan för mig, att hitta den, om inte glömskbar åtminstone inte hemskt övertygande. Men det verkade på något sätt fungera, förenas på ett sätt – om än på sitt eget väldigt idiosynkratiska sätt – som några av de andra MP-11-klockorna, och säkert La Ferrari, inte hade gjort. Personligen – i keramiken, så som det var, tyckte jag att det lyckades bära dagen, slutligen, genom den stora styrkan i sina egna övertygelser.

Jag tror att mycket av framgången för MP-11 Red Magic beror på det röda keramikets överraskande djup och rikedom. I ett annat material kanske den övergripande designen inte är så framgångsrik (Red Magic keramiska versionen är den enda som jag faktiskt har haft en chans att se och hantera), och det ger klockan all lätthet och enkelhet i handleden du skulle förvänta mig av ett keramiskt fodral (jag talar givetvis i relativa termer – detta är fortfarande en 45 mm x 14,5 mm klocka och inget misstag). Materialet har något av samma känsla av subtila korn och textur som du får på en avfyrt emaljskiva, och det fångar ljuset och förskjuts i ton när ljuset ändras, på ett behagligt distraherande sätt – inte att detta är en klocka som var kommer aldrig att uppmärksamma sig själv, men som det gör är det trevligt att det finns mycket att titta på.

fake rolex

Jag har sagt att MP-11 Red Magic ser ut som det gör för det är så Hublot ville att den skulle se ut. Detta är naturligtvis uppenbart på en nivå, men det är också sant att inte alla rolex kopia designförsök lyckas nå sina mål. Att göra en klocka som denna är ganska mycket mer riskfylld än att till exempel säga något som en klocka som bara är tidsbeständig i ädelmetall eller att göra en dykarklocka (båda genrer för vilka det finns ett väletablerat designordförråd). Mycket ofta är den typ av klocktillverkning som MP-11 Red Magic representerar inte riktigt upp till sina ambitioner, men i det här fallet tror jag att kombinationen av otänkta djup och rikedom finns i fallmaterialet, i kombination med tekniska aspekter av klockan, skapa en klocka som jag tycker är en ganska god chans att fortsätta att vara tilltalande – och roligt, vilket trots allt är poängen med hela övningen – långt efter att nyheten har slitnat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *