IWC replica Portugieser Hand-Wound Monopusher Edition ”Laureus” [tillgänglighet, pris]

av | 12 mars, 2020

IWC Schaffhausen stöder verksamheten inom Laureus-stiftelsen ytterligare ett år. Som vanligt ägnar jag en klocka åt detta mål, men den här gången är det inte en modell från den befintliga kollektionen, utan en helt ny inkarnation av en portugisisk med en knappknapp.

2020 är 20-årsjubileet för stiftelsen Laureus Sport for Good, ett globalt initiativ som främjar idrotten genom fake Rolex att ta hand om barnens behov från världens minst gynnade hörn. I 14 år har IWC varit en trogen partner till stiftelsen, starkt stöd för sin verksamhet, engagerat i gemensamma projekt och skapat speciella klockutgåvor för Laureus. Fram till nu var dessa redan befintliga IWC-modeller (se HÄR), kännetecknade av blå Laureus-sköldar. En unik modell har förberetts för rundjubileet i Schaffhausen – en ny referens från portugisiska, utrustad med en hand-lindad monopuskronkronograf.

Portugieser Hand-Wound Monopusher Edition ”Laureus Sport for Good” har inte bara ett imponerande namn, utan också imponerande dimensioner, definitivt på en stor handled. Ståluret mäter 46 mm i diameter och 13,9 mm tjockt. På höger sida har en stor spets med en stoppurknapp integrerad i den. Inuti kuvertet installerade IWC en manuell, byggd på 59000 kalibermekanism nummer 59360. Werk, en gång använt i Portofino-linjen, är en kronograf med en 60-minuters räknare, datum och effektreserv placerad på urtavlan. Hans clou är dock en imponerande 8-dagars maktreserv.

Under safirglaset, inbäddat i en smal, polerad ram, finns det en traditionell marinblå urtavla med stålapplikationer, ett vertikalt arrangemang av två undervalsar, en datumstämpel på timmen. 3 och en kraftreserv på motsatt sida. Från botten stängs kuvertet med ett helt lock, precis som färgen på urtavlan, traditionellt dekorerad med graveringen av en av Laureus elever. Den här gången är det en ritning av 15-åriga Yi Xin från Kina, en deltagare i programmet ”Special klockor kopior Olympics China”.

En portugisisk med en knapp för Laureus skapas i ett begränsat antal på 500 exemplar. Var och en av dem kommer att kosta 17 000 CHF (~ 67 870 PLN) och kommer att visas i IWC-utställningslokaler i juli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *