Omega Seamaster Diver 300M för 50-årsjubileum för ”On Her Majestys Secret Service” klockor kopior

av | 5 november, 2019

Snabbtagning
Som du nästan säkert är medveten om nu var 1969 ett år av stor betydelse, både kulturellt och horologiskt. Horologiskt sett var det naturligtvis året som Omega Speedmaster Professional först slogs på månens yta, men det var också året som inte färre än tre av de allra första automatiska kronografrörelserna gjordes och det var också året att det allra första kvartsuret blev kommersiellt tillgängligt från Seiko, som markerade både slutet och början av en ny era inom urmakeri.

För en annan kulturikon från 1960-talet var det också ett övergångsår. Sean Connery hade gått bort från rollen som James Bond efter att ha avslutat You Only Live två gånger, och karaktären spelades för första och sista gången av George Lazenby. Filmen öppnade för ganska blandade recensioner. Daily Mirror-kritikern opinerade, ”Han [Lazenby] ser obehagligt ut i delen som en storlek fyra fot i en tio gumboot.” Detracters kritiserade Lazenbys rolex kopia
reserverade skildring av Bond, och i andra avseenden markerade On Her Majesty’s Secret Service också ett avvikelse från några av de nyckliga och prylade de tidigare Bond-filmerna. Under de efterföljande decennierna har filmen emellertid uppnått, om inte universellt beröm från Bond-fans, åtminstone en viss grad av respekt för exakt de aspekter av dess intrig som dess tidiga motståndare ogillade, inklusive en äkta kärlekshistoria, en sällsynthet i Bond-filmer (och i detta fall en med ett tragiskt slut).

Seamaster Diver 300M 50-årsjubileum för OHMSS har ett antal utrop till filmen, varav en är ganska ovanlig. Urtavlan visar vyn-ned-vapen-fat-av-en-skjutvapen som öppnar kreditsekvensen för James Bond-filmer, och numret 7 på datumringen använder samma typsnitt som för numret i den berömda 007 logotyp. På kvällen finns det en ”hemlig signatur” på lumenplottet kl. 10:00, där numret 50 visas i lumcirkeln. Den mest intressanta funktionen för hardcore Bond-fans kommer emellertid att vara markören 12:00, som är en stiliserad representation av vapenskölden för Bond-familjen, som det ses i filmen.

I alla andra avseenden är detta en standardutgåva Seamaster 300M, med en koaxiellt utsläpp, 300 meters vattenmotstånd, en helium-utblåsningsventil och Master Chronometer-certifiering.

Inledande tankar
Vapenskölden från Bond-familjen i filmen är hämtad från ett av flera verkliga Bond-familj-vapensköldar, som på sitt enklaste sätt kan beskrivas på heraldiska språk som ”Argent, på en chevron-sabel, tre bezants, ”eller, mer eller mindre,” Silver, på en svart chevron, tre guldmynt. ” För filmkonstruktörerna lägger klockor kopior
en hjälm över skölden, såväl som en röd hand i det övre vänstra hörnet, vilket innebär en baronet (som är anachronistisk för Bond, som inte är en baronet) och mottoet ”Orbis Non Sufficit” eller ”Världen är inte tillräckligt”, vilket naturligtvis är titeln på en senare Bond-film.

Med James Bond-franchisen som inte visar några tecken på att bromsa ner är denna begränsade utgåva av 7 007 stycken förmodligen mest attraktiv för färgade i ull Bond-fans som kommer att hitta inkluderingen av insiderdetaljer som vapenskölden tilltalande även om det är taget på egen hand är det en ganska stilig klocka i alla fall, med guldhänderna och omgerna för lumplottarna glödande tilltalande mot den mörka urtavlan. Klockan är tillgänglig omedelbart, och i vad som är ett intressant år när det gäller förhållandet mellan James Bond-franchisen till On Her Majestys Secret Service – precis som 1969, 2019 är något av ett övergångsår för Bond-filmerna också Långtidsfans och den kritiska favoriten Daniel Craig kommer att avgå från rollen efter avslutad filmning No Time To Die.www.klockor-kopior.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *