Fake Rolex Lady-Datejust 28 – Basel 2017

av | 29 augusti, 2019

Den klassiska tolkningen av Rolex-märket ser lite annorlunda ut i de flesta tillverkare – istället för det vanliga platta kuvertet med lågt vattenmotstånd erbjuder Rolex ett solid Oyster-fodral vattentätt upp till 100 m. Den eleganta läderremmen ersätts av ett armband. Denna

definition av en klassisk klocka passar perfekt till den nya Lady-Datejust 28.

 

Början av Datejust går flera årti

onden tillbaka för att vara mer exakt 1945. Sedan dess har det varit en av Rolex flaggskeppsmodeller, klassificerade som en klassiker. Men det här fake rolex handlar om den manliga varianten. Den första kvinnomodellen, Lady-Datejust med datum, debuterade senare, i slutet av 1950-talet och var faktiskt en mindre version av Datejusta.

Rolex är känd för att inte introducera många nya modeller, men ändra och förfina befintliga modeller oftare. Det är därför moderniserade Oyster Perpetual Lady-Datejust 28 (det är dess fulla namn) utsattes för ansiktslyftning först 2015 och 2016. Årets nyhet är två versioner: en i ett stålhölje (det är inte vanligt rostfritt stål, men syrafast – hårdare och mer korrosionsbeständig) och den andra gjord av stål och en ring gjord av vitt guld (så kallad vit roll).

Huset har en diameter på 28 mm och är, liksom alla klassiska Rolex-modeller, vattentätt upp till 100 m. Detta vattentäthet säkerställs av en speciell hylsdesign, med ett hermetiskt skruvat lock och en Twinlock-krona med ett dubbelt tätningssystem. På ratten (valet av färger – imponerande) kan du se ”Cyclops eye” som är känt för alla Rolex-entusiaster, med andra ord datumvisningen med ett förstoringsglas och ganska massiva romerska siffror och den berömda kronan klockan 12 – varumärkets symbol. Namnet Rolex upprepas på flera ställen på ratten: i den övre delen och på den omgivande ringen. De flesta delar av kuvertet är p

olerat, vilket ytterligare ljusnar ratten. Höljet klockor kopior förvandlas försiktigt till ett armband, vars yttre länkar är satin (matt) och de mellersta länkarna är polerade. Armbandet är avslutat med ett klämfäste och har en extra länk för snabb och enkel förlängning av armbandet med 5 mm – användbart särskilt på sommaren, när fogen är svällare.

Inskriptionen ”Superlative Chronometer Officialy Certified” på ratten informerar att Lady-Datejust 28 driver en mycket exakt mekanism (noggrannheten i dess gång är -2 / + 2 s per dag, vilket innebär att det definitivt är mer exakt än mekanismer som har utfärdat kronometercertifikat genom COSC). Och här kommer vi till hjärtat av Rolex varumärkesfilosofi. Företaget följer fortfarande principen: det viktigaste är precision, tillförlitlighet och livslängd. Och mekanismen har mycket att göra med det. Lady-Datejust 28-klockan har en mycket exakt ny generation (2236 kaliber med automatisk lindning), helt designad och tillverkad av Rolex. Kaliber 2236 använder en kiselhårfjäder (företaget har ansökt om det), tack vare vilken mekanismen är mer motståndskraftig mot magnetfält, liksom 10 gånger mer motståndskraftig än standardmekanismer mot stötar och temperaturförändringar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *