Tre schweiziska urmakare står inför krisen

av | 30 september, 2017

Trettiofem tusen oscillationer per timme. Den här siffran är en av Zeniths stolthet i Le Locle, där de gör klockor i 150 år. Förflyttningen ”El Primero”, lanserad 1969, slår snabbare än andra, vilket gör det så exakt att en mekanisk klockor kopior kan vara. Men förra året mörkade mörkret till företaget på stjärnan: Försäljningsminskningen ”under 10%”. 2016 ser inte märket mycket bättre ut för en varumärkesfyndare som ägs sedan 1999 till LVMH. Hon lider av sitt beroende av kinesiska och Hongkong marknader. ”Det är en vacker trädgård, jag är trädgårdsmästaren”, Aldo Magada framåt. ”Och vi har några för många växter. För oss att förenkla vårt erbjudande. ”Morgien, som inleddes sommaren 2014, efter avgången av Jean-Frédéric Dufour i Rolex, tre stora projekt före honom. Den första är att fokusera en produktiv tillverkning (34 kalibreringshus!) På ett dussin rörelser minskade omkring tre linjer: El Primero (kronograf), Elite (classicism) och Pilot (aviator klockor).

Det andra projektet är ekonomiskt. Först säljer du fler klockor (cirka 30 000 per år idag, uppskattning) eftersom det genomsnittliga priset på sålda enheter sjönk – kunden köper mindre guld, särskilt i Kina där jakt korruption är inget incitament att bära den gula metallpolen. För detta måste vi ”arbeta hårt för att få kunder där de är, intresse för resehandeln, på en global marknad där förtroendet har raderat”, säger Aldo Magada. En annan insats, effektivisera produktionsverktyget genom att dela kompetenser med kusiner i gruppen, som kopior TAG Heuer. Personalen på platsen Locle (210 personer) kan minska, men på något sätt hotar överlevnaden av en tillverkning som måste fortsätta att bära varumärkets värden.

Senaste utmaningen, öka medvetenheten Zenith bortom aficionados. ”Kineserna förstår inte begreppet stopur, noterar Aldo Magada. Vi behöver lägga mer passion och känsla, våga en annan estetik. ”Paw Jean-Claude Biver, chefreplikatör för UKW, som satte” Case Zenith ”på sin agenda 2016, riskerar hon att” hublotiser ”varumärket från Le Locle? För närvarande placerar Zenith botten på tappning, vintagebilar, motorcyklar, caféer, barberare och shoeshine-pojkar, alla närvarande på ett stativ som var väldigt populärt i Basel ..
kopior-tag-heuer
Louis Erard stiger

Ett förlorat år. Detta är mardrömmen som har bott Louis Erard förra året i Italien, en av dess viktigaste marknader. En exklusiv distributör förlorar bollen en lång kamp för att skilja, och inte en enda klocka som säljs i bagaget. ”Vi var tvungna att granska allt, stärka våra säljteam för att börja från början, säger Alain Spinedi, VD för varumärket Noirmont (JU). Vi vill närma oss våra återförsäljare, säkerställa deras stabilitet och lönsamhet och bygga differentierade strategier per region. ”

Exempel? I Mellanöstern är kundkretsen kvinnlig halv, lockad av enkla komplikationer, en oxymoron som passar väl Louis Erard. I Europa varierar positioneringen. ”I Tjeckien är vi premiumet, Kroatien, snarare ingången”, kommenterade Alain Spinedi. I sin rekonstruktion av drift har den bestämt sig för att sänka sina priser, med kloka innovationer: kronografer accenterar explorers, nyktera ringer små sekunder excentriska och regulatorer (timmar och minuter separerade) som gjorde sitt rykte.

Edox sätter gas

Edox är inte Rolex, men båda varumärkena delar mer än x: Alexandre Strambini, den unga chefen för varumärket Jura har varit en Davis Cup-lagkamrat av Roger Federer, nu varumärkesambassadör för kronan. Vid 40, Alexander Strambini nu upp till nätet för att lyckas klockan märket köptes 1983 av sin far Victor ASUAG gammal, förfader till Swatch. Och det är att Formel 1 qu’Edox bara ser ut för att öka sitt rykte: i slutet av februari undertecknades ett sponsringsfel kopior Tag Heuer Sverige -kontrakt med det schweiziska laget Sauber.

Ett överraskande val? ”Jag också, jag trodde F1 i nedgång, men det är en europeisk vision. En mer detaljerad analys visade oss hur det, i siffror men även i uppfattning, är ett stort fordon. ”Engagerade här någon gång i VM rallies, söker Edox en stor sponsor. ”Med våra tre varumärken, Richelieu, Claude Bernard och Edox har vi nått en nivå av försäljning som tvingade oss att positionera oss själva, säger den unga chefen. Antingen stannade vi på våra positioner, säkert tillfredsställande eller vi ville ta nästa steg. ”En finansiell risk? ”Inte alls. Vi håller vår filosofi väldigt nere på jorden: du betalar bara vad du kan (notera: vi kommer inte veta mer). Detta är ett positivt tecken på att se ett litet urföretag (40 anställda till Genevez i Freiberger), 100% oberoende, engagerande sätt. ”

Jura varumärket finns på över 70 olika marknader. Det växer mycket starkt i Japan, där det säljer klockor i tio år och har blivit sitt favoritland till Östeuropa och Schweiz. Dess prisklass är från 500 till 3 000 franc för mycket typiskt sportchrono.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *