fake Audemars Piguet Royal Oak Extra Flat Yellow Gold 39mm ref 15202

av | 9 januari, 2020

En intuition kopplad och Gerald Gantas design
Låt oss hoppa tillbaka i tiden. Det var 1972, den italienska marknaden var referensmarknaden i Europa, den som dikterade trender; och för att möta kraven från denna marknad skapades Audemars Piquet Royal Oak-referens 5402 – den allra första lyxiga sportklockan. 39 mm i diameter, åttkantig fasad och matt yta, tecknad av en genial designer, Gerald Gènta. Fem år senare presenterades modellen för första gången i ett fall som gjordes helt av gult guld.

Den mest beundrade lyxsportklockan i Italien, tillsammans med Rolex Oyster
Fyrtio år senare lanserades den ursprungliga Royal Oak av varumärket – och det gula guldet, som hade varit på sidan under en lång period, har, återigen, blivit populärt igen inom klocktillverkning. Förra året presenterade Brassus tillverkare som exempel den fantastiska Royal Oak 41 mm av stål och gult guld – en blandning fake rolex som var på mode på 80-talet.

Som sagt, för att fira originalets 40-årsdag, lanserade Audemars Piguet Royal Oak Extra-Thin, trogen 1972-versionen, en begränsad upplaga för att fira de första 40 åren av Jumbo, referens 5402. I jämförelse i år är det första årsdagen till Royal Oak som gult guld som Audemars Piguet presenterade i Genève – två helt nya versioner i gult guld som kompletterar en samling som redan innehåller en Extra-tunn version i rosaguld (fallets tjocklek, 8,1 mm ) en Tourbillon och, från i år, den vackra Audemars Piguet Royal Oak RD # 2 Perpetual Calendar Ultra-Thin too.

Champagne, blå och petite tapisserie
Låt oss ta en titt på detaljerna i dessa två nya versioner; Audemars Piguet Royal Oak Extra-Thin 15202 presenterades med två olika urtavlaversioner. Den första urtavlan är champagne medan den andra har djup mörkblå färg. Båda urtavlan har ett graverat Petit Tapisserie-motiv; ett mönster som verkligen representerar Royal Oak lika mycket som dess åttkantiga ramen; motivet är internt utformat genom en mycket lång och noggrann process som har patenterats för att uppnå ett resultat som andra märken har försökt imitera med tveksamma resultat. Den slutliga prestationen är ganska tillfredsställande och om du ser den genom en förstoringsglas kommer du att kunna uppskatta den exceptionella detaljerna i motivet som visas på varje enskild del av den urtavlan; en unik funktion när det gäller sportiga tre-händer-timepieces.

Extremt tunna index och gyllene händer har applicerats på urtavlan tillsammans med den vackra AP-logotypen som ligger klockan 6; en övergripande display som ger dig en kvalitets- och efterbehandlingsuppfattning som ingen annan gyllene sportklocka (eller tillverkat av rostfritt stål) kan skryta med inom denna specifika kategori. Petite Tapisserie-motivet är uteslutande klippt där fönsterdatumet finns; ett krav som antagits för att uppfylla kundernas fake Rolex krav (som ofta hävdas av varumärkets chefer). Jag tycker att det här snittet är en estetisk kraft, eftersom urtavlan nästan ligger nära det platta safirglaset och utan den öppningen skulle det skapa en lösning i ett stycke där hylsan och skivan framträder som en monolitisk bit, och enligt min mening som en ännu starkare lösning.

Ur en allmän synvinkel är en av de saker som gör Audemars Piguet Royal Oak Extra-Thin 15202 annorlunda än resten dess case-armband-finish. Det gula guldet är inte sober av naturen och i de flesta av gult guld timepieces är typ av invasiva, det är för glittrande och det automatiskt delar avicionados i två kategorier; de som älskar det och de som hatar det. Det är inte ett av de bästsäljande materialen i Italien, jag är säker på det, och majoriteten av dem som köper klockor väljer vanligtvis antingen vitt eller rosa guld, de väljer sällan gult guld, och när de gör det är det vanligtvis kvinnor gör så. Royal Oak har använt en satinfinish sedan 1972 på de flesta av dess ytor och det är dess baskoncept som också gör det mer lämpligt att bära olika material. Du får en ädelmetall som perfekt matchar den blå urtavlan (en nyans som jag föredrar framför den enda tonen i champagneväljaren) och som verkligen definierar produktens rikedom samtidigt som du håller intakt andan i originalversionen och tonar ner varje färg eller lätt överskott som kännetecknar gult guld.

2121-kalibern är i full vy (den ursprungliga versionen från 1972 var fodralet låst) och är handmonterat och hand dekorerat. Kaliber garanterar upp till 40 timmars kraftreserv (denna siffra kan förmodligen förbättras) och det är en automatisk kaliber med relativt låg frekvens. Rotorn är skelettformad och är gjord rolex kopia av 18 karat guld, den går längs en rund ring och har Cotes de Gènève dekorerade broar och fasade kanter. Kunden kan också be Audemars Piguet om en skräddarsydd oscillerande massa. Ett klassiskt Royal Oak-armband i guld med en dold lås och en dubbel säkerhetsknapp kompletterar Audemars Piguet Royal Oak Extra-Thin 15202.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *