Juvelerare genom handel med dyra klockor i kriminell miljö

av | 14 september, 2017

kopior-rolex@klockor-kopior.comJuvelerare säljer exklusiva klockor med höga rabatter till återförsäljare med kriminella kontakter. Genom denna försäljning för att få tillbaka klockorna i stort antal till underjorden. Enligt forskning från NRC.

Klockorna används av brottslingar för penningtvätt och betalning. Polisen ser juvelerare och klockare som dyker upp oftare i brottsutredningar.

”Vi ser att guldsmedare och handlare dras in i miljön och att brottslingar kommer att underlätta bredare än bara penningtvätt”, säger Wilbert Paulissen, chef för den nationella undersökningsförfrågan. Amsterdamspolisen spårar juvelerare och återförsäljare sig själva för att agera mot missbruk, till exempel genom att registrera serienumren av klockor.

Juvelerare fast
Juvelerare har under senare år blivit fastslagna mellan tillverkare och handlare. Tillverkare av välkända och populära märken som Rolex, Cartier och Audemars Piguet kräver juvelerare att minska och andra klockor mer än de faktiskt kan sälja. Om de inte uppfyller kraven kan de glömma deras återförsäljare och de förlorar många kunder. ”Nästan hälften av alla klockor på Rolexs marknad”, säger regissören Mark Nieuwkerk av smyckesbutiken Schaap och Citroen.

Juvelerare arbetar därför ofta med vanliga handlare, de mindre önskvärda eller äldre modellerna minskar med upp till 30 procent. I gengäld vill de handlare ha de knappa och eftertraktade modellerna i affären där kunderna väntar på år.

Schaap och Citroen arbetar i sina egna ord med fem eller sex av dessa typer av handlare. Igår rapporterade NRC att smyckesbutiken, en verkställande från företaget och en av deras stora fasta handlare av åklagaren misstänktes för bedrägeri med exklusiva klockor. Schaap och Citroen var för stora kontantbetalningar rapporteras inte i tid, vilket krävs enligt lag. År 2010 arrangerade juveleraren med OM, de kontanta betalningarna hade upprepade gånger rapporterats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *