Audemars Piguet Royal Oak ser sagan av en myt

av | 18 september, 2017

Kopior-Audemars-Piguet-Royal-Oak@http://www.klockor-kopior.comSedan Rolex Submariner eller Reverso Jaeger-LeCoultre är Audemars Piguet Royal Oak en av de mest legendariska modellerna av modern urverk. Sångaren Pharrell Williams, via DJ Martin Solveig och den schweiziska tennisspelaren Stanislas Wawrinka, finns otaliga kändisar som har antagit denna karaktäristik.

För att förstå auraen i den här klockan måste vi gå tillbaka till datumet för skapandet år 1972. På den tiden dominerar Rolex redan outrageously den luxemburgska klockmarknaden och japanska kvartsmodeller börjar hota Schweizisk klockor Industry. Det blir akut för Audemars Piguet att återuppfinna sig för att fortsätta att existera. Märket, ganska konservativt vid den tiden, överklagade Gérald Genta-konstruktören för att föreställa sig nya radikalt olika shows. Han föds sedan till Royal Oak, vilket gör det möjligt för varumärket att föryngra sin bild samtidigt som den revolutionerar urverk.

Se upp med tiderna
Legenden säger att Gérald Genta utformade Royal Oak på en natt, strax före inledningen av Baselworld 1971. Han svarade på en begäran från Audemars Piguet chef som ville ha ett revolutionärt koncept då kopior Audemars Piguet klockor för att erövra den italienska marknadsföra. Han ville ha en klocka som är både sportig och elegant bärbar dator under alla omständigheter och med en maximal nivå. Det kan inte ha blivit besviken med klockan designad av Gérald Genta …

Royal Oak har svarat mer än ett sätt att bryta viljan av önskad av ledarna för Audemars Piguet. För det första har det gjort det möjligt för varumärket att erbjuda en stålklocka till priset av flera guldklockor. Självklart är stålet svårare att arbeta än guld eftersom det är ett hårdare material. För rekordet var Royal Oak konstruerad prototyper gjorda av vitt guld eftersom stålet var för starkt för maskiner av tiden. Betet var djärvt för Audemars Piguet, men det har visat sig vara en vinnare.

Förutom den ursprungliga designen, där kurvorna och vinklarna byter ut oktavskretsar, har Royal Oak en aldrig tidigare skådad metoduppfattning. Faktum är att huset är integrerat i remmen. De två elementen är oskiljaktiga. En annan nyhet jämfört med tidsmodellerna: Royal Oak tvekar inte att betona tekniska element som är inblandade i klockans utformning, såsom gemensamma och uppenbara nötter. Vid den tiden krävde många fans fula, men idag har de flesta förändrat sig.

Royal Oak har revolutionerat klockmarknaden
Inledningsvis orsakar mållinjen för Gerald Genta en ökning av priset på Royal Oak. Hon sålde på ungefär 3000 dollar i början, vilket motsvarade tio Rolex Submariner av tid … Detta förklarar delvis sin långsamma start. Under de tre första åren har den sålt bara tusen exemplar runt. Men över tiden övervinner den slutligen amatörerna och samlarna. Idag är ”Jumbo” -typen från 1972 och dess urtavla ”tapetry” blå den heliga graden för älskare av denna modell. Mer massiva moderna versioner, liksom det tekniska Royal Oak Offshore-sortimentet, fick sedan uppfinna legenden för att ytterligare locka till sig fler anhängare.

Royal Oak har inte bara sparat Audemars Piguets försvinnande, utan har också ändrat klockmarknaden. Tack vare henne är detta inte längre det material som används för sin design som bestämmer priset på en klocka, men dess design, dess fina ytor och kvaliteten på hans rörelse. För detsamma förtjänar det att gå in i moderna klockor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *